С празнично обръщение, директорът на елитното плевенско Начално училище „Христо Ботев“ Цветелин Горанов поздрави за празника 24-ти май своя педагогически екип и всички хора, занимаващи се с образование и култура. Той не пропусна да отбележи и ролята на неговите първи учители:

“В навечерието сме на един от най-българските празници – празникът на славянската писменост и култура. Радвам се, че моята детска мечта да бъда учител се сбъдна и завладян от примера на моите първи учители успях да се реализирам като преподавател и заедно с педагогическия колектив в НУ “Христо Ботев“ създадохме едно добро място за обучаване на нашите ученици“, сподели за Дарик радио директорът Цветелин Горанов.  

Той отбеляза, че по повод 24-ти май беше организиран съвместен концерт с участието на съставите на Центъра за работа с деца в Плевен и възпитаници на НУ “Христо Ботев“.

Цветелин Горанов, който е председател на Постоянната комисия по образователна политика и читалищна дейност в Общински съвет – Плевен каза още:

„В навечерието на 24-ти май искам да пожелая на всички мои колеги, на всички читалищни дейци и на всички хора, свързани с образованието и културата, както и на всички плевенчани, преди всичко много здраве и вяра в доброто!“.