Създателят на сдружение „Приятели, помагайте“ – Лео Кадели гостува в НУ „Христо Ботев“ – Плевен.

Споделяме без редакция неговите впечатления, публикувани на страницата на платформата „Приятели, помагайте“.

Ах, как ми се иска всички деца да учат В такова училище…НО…. 
„Тате, искам и аз да уча в такова училище!“

Приятели, ще ви разкажа за поредния път, в който се възхитих от една институция в България. Да, правилно прочетохте, в България. Става въпрос за едно училище в центъра на град Плевен. Директор на НУ“ Христо Ботев“ е Цветелин Горанов, който е и верен приятел на платформата ,,Приятели, ПОМАГАЙТЕ!“ и от много време се включва в различни благодварителни каузи. Той ме покани на работното си място, за да ми разкаже за поредната си идея, свързана с благотворителност. Разбира се, уважих неговата покана, за което вече от сърце му благодарих 100 пъти, защото в противен случай аз и моите последователи щяхме да продължаваме да мислим, че такова училище в България не съществува. 
Всеки учебен ден в НУ „Христо Ботев“ започва точно в 08:00 за учениците първа смяна и в 13:00 за втора смяна. Винаги преди старта на занятията в училището звучи химнът на Република България, а учениците стоят мирно все едно всеки ден е 2-ри юни (денят на Христо Ботев). 
През цялото време на моето посещение там аз се чувствах все по-изумен от цялостния облик. На входа мъжът от охраната беше облечен в респектираща униформа. Също на входа имаше и шадраван, който излъчваше една естествена красота с истински костенурки. 
Доста често в това училище посрещат децата с българска музика под съпровода на гайда и различни български музикални инструменти. Вътре в училището на всяка стена имаше рисунки, вдъхващи респект към България и националните ѝ герои. Учениците са облечени в училищни униформи. Впечатли ме и една конферентна зала, в която имаше мултимедия, която в реално време предаваше със звук и картина във всички класни стаи. Изобщо нещата, които ме впечатлиха са наистина много, но опитвам да отбележа най-интересните от тях тук в този пост. Не останаха незабелязани и аквариума в коридора на училището, портретите на велики българи във всяка класна стая, наградите и признанията към училището от доста институции. Дори децата си говореха тихо и възпитано помежду си. 
Приятели, всички знаем, че децата ще бъдат това, на което ние ще ги научим. Повярвайте ми, с ръка на сърце, бих доверил своето дете на това училище, на г-н Горанов и целия екип. В това училище учат близо 450 ученици, които всеки Божи ден пренасят този респект, на който ги учат в училище, към своите семейства у дома. Поздравявам всичките родители за решението да доверят децата си именно на НУ „Христо Ботев“. 
На тръгване направихме обща снимка, на която аз дарих на директора Цветелин Горанов признание за доброта, което е свидетелство за доверието на хиляди хора към мен. Пожелам му да бъде здрав той и всички негови колеги, за да продължават да поддържат и да предават нататък това строго отношение в името на по-доброто бъдеще за нашите деца. Дори чистачката в училището предизвикващ възхищение заради безупречната хигиена, която поддържа и с огромно уважение и целунах ръка на тръгване. Всички тези хора, които вчера срещнах там, ми дават поводи за гордост заради това, че живея в България, дават ми вяра, че има начин, тогава когато има желание. Защото според мен един човек, какъвто е на работа и на улиците, такъв е и вкъщи. 
Заслужава си всеки един от вас да отбие към това училище, да почука на вратата и сам да провери всичко това, което казвам.
С този пост обявяваме взаимна кампания, което всъщност се оказва традиция за това училище и директора Горанов, за събирането на хранителни продукти за хора, изпаднали в беда. Всички родители на тези деца от НУ „Христо Ботев“ , могат да занесат пакетирани хранителни продукти с дълготраен срок на годност, а ние чрез прозрачност (видеоклип или снимки) ще ги даваме на хора, които наистина, за жалост, гладуват и се радват дори на един килограм брашно. Искам да благодаря на целия екип на г-н Горанов и на него самия за това, че ме направиха част от тяхното ежедневие и ме накараха отново да се размечтая де да беше такава цяла България. 
Ще продължавам с огромно щастие да ви показвам добрия пример, защото такива хора има и аз ще ги открия един по един и на цялата страна. Такава е мисията на нашата платформа и ние ще я изпълняваме докрай. А нека определени хора продължават да мислят, че доброто не се показва. 
Бог да благослови всеки, участващ красивия облик на това училище в Плевен. И докато много хора изливат помия върху страната, аз ще показвам колко красива е тя всъщност и колко достойни българи съществуват в нея. 
Горанов, приятелю, продължавай да носиш в себе си искреността, справедливостта и строгостта, а чрез нотите на музиката, която ти толкова обичаш, да ги правиш заразни и за хората около теб!
/ Лео КАДЕЛИ /