С цветя на паметника на Апостола и онлайн срещи децата от НУ „Христо Ботев“ – Плевен почетоха паметта на Левски

По повод 148 години от гибелта на Васил Левски, на 19 февруари 2021 г., ученици от НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен, заедно с Цветелин Горанов – директор на училището, и учители, поднесоха цветя пред паметника на Апостола в центъра на града.

Четвъртокласниците от НУ „Христо Ботев“ подготвиха и представиха чрез невероятна актьорска игра драматизация по произведението „Синеокият рибар“. Чрез онлайн среща спектакълът беше представен пред деца от подготвителните групи на детски градини в Плевен и Варна, учениците от СУ „Христо Ботев“ – Враца и РУО – Плевен. На свой ред децата от детските градини рецитираха стихове за Левски, пяха песни и показаха своите знания в кратка викторина, подготвена от четвъртокласниците.

Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, поздрави домакините и всички участници за прекрасната инициатива и им пожела да бъдат здрави и все така успешни.

Инициативата е осъществена от екипа на четвърти клас – Наталия Ботева, Мариана Христова, Ваня Алексиева, Йонита Милова, Йоана Стойкова и Валентина Николова – учител по музика.