С интересни инициативи ученици от НУ „Христо Ботев“ отбелязаха Седмицата на четенето

а 10 и 11.12.2019 г. ученици от 1, 2 и 3 клас на НУ „Христо Ботев“ – Плевен отбелязаха „Седмица на четенето“. Тя започна с инициативата „Размени книжка с приятел“

Малчуганите представиха свои любими книжки и ги заеха на приятелите си, за да бъдат прочетени и от тях или от техните близки. Размяната на книжките се случи още в класната стая, където децата изслушаха “Молбата на книгата“. Емоционалният разговор за интересни истории и любими герои и разглеждането на чудесните илюстрации разпалиха още повече интереса на малките ученици  към четенето.

На 11.12.2019 г. първокласниците от НУ „Христо Ботев“ гостуваха на библиотеката към читалище „Съгласие-1869“. Домакините им представиха отделите на библиотеката, прочетоха приказка от Братя Грим, разговаряха с децата за писателите, играха в детския отдел дидактични игри. Първолаците пожелаха скоро да станат редовни читатели на библиотеката.

Второкласниците от ЦДО посетиха клуб „Приятели с книгите“ и прочетоха на малките три истории. Те гостуваха с приказки на всички паралелки първокласници. Помогнаха им да извлекат поуките  и да изиграят диалозите от приказките.

Ученици от вторите класове гостуваха на ДГ „Иглика“ и пред  децата от 1, 2 и 3 група четоха и разказваха приказки, подаряваха книжки и заедно се забавляваха. С много приятни емоции премина вълнуващата срещата.

Шестокласници от ОУ „Цветан Спасов“ се срещнаха с третокласниците от НУ „Христо Ботев“, за да направят художествен прочит на приказка на Андерсен. След прочита те задаваха въпроси, свързани с приказката и заедно преразказваха откъси и анализираха основната тема в текста.