НУ „Христо Ботев“ – Плевен с мартенска премяна

По повод 1 март дръвчетата и зелените площи в двора на НУ „Христо Ботев“ – Плевен бяха украсени, а на двора грейнаха лицата на Пижо и Пенда. С пожелания за много здраве и благополучие, децата даряваха своите съученици с мартеници, да са бели и червени, румени, засмени.

С пожелание за здраве и късмет, екипът на четвърти клас подготвиха изненада и за деца от четвърта група на детски градини в града. Те им подариха картичка с традиционната българска усукана мартеница.

С много усмивки и вълнения деца и ученици се радваха на красивите мартеници и бързаха да се закичат с тях.

От екипа на Начално училище „Христо Ботев“ – Плевен изненадаха днес с мартеници и председателя на Общинския съвет Мартин Митев, както и служителите в отдел „Местно самоуправление“.

Деца от училището пожелаха на Мартин Митев и екипа му здраве, радост и нови надежди и споделиха, че лично са изработили червено-белите символи  по време на заниманията си в училище. От своя страна Мартин Митев благодари на НУ „Христо Ботев“ за вниманието и милия жест и пожела на децата да са здрави, да се радват на игрите, но да не забравят и ангажиментите си в училище.

Директор на Начално училище „Христо Ботев“ в Плевен е общинският съветник и председател на Постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ Цветелин Горанов. Най-голямата мартеница, подарена от децата, вече украсява Председателския кабинет в сградата на Община Плевен.