НУ „Христо Ботев“ отбеляза рождението на своя патрон

На 6-ти януари, ученици от НУ „Христо Ботев“ – Плевен отбелязаха 173 години от рождението на своя патрон – Христо Ботев.

Цветелин Горанов – директор на училището приветства всички ученици, като им пожела с ботевски дух в сърцата да продължават да славят училището.

Третокласници, с класен ръководител Боряна Бадева, направиха радиопредаване със стихове, посветени на героя, а Теодора Маринова – ученичка от 4 клас, под ръководството на г-жа Валентина Николова, изпя песен по стихове на Ботев.

Ученици от четвърти клас, заедно с директора и учители поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището и пред паметника на едноименния булевард в града, а след това отново в ефир в чест на подвига и саможертвата на поета и революционер рецитираха стихотворението „Хаджи Димитър“.

Младите възрожденци от НУ „Христо Ботев” са изключително горди, че именно този велик българин е патрон на тяхното училище и с благоговение му отдадоха почит в деня на неговото рождениеq направиха радиопредаване с песни и стихотворения в чест на подвига и саможертвата му, изработиха проекти, свързани с делото на Ботев.