ИЗЛЪЧИХМЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО SPELLING BEE JUNIOR 2021

На 20.02.2021г. в НУ „Христо Ботев“ гр. Плевен за поредна година се проведе училищен кръг на Spelling Bee Junior 2021.

В наситената с емоции надпревара се включиха ученици от 2, 3 и 4 клас под ръководството на техните учители по английски език – Стела Димитрова, Мими Беканова, Десислава Йорданова.

Състезанията бяха две, поради големия  брой записани участници.  Състезателите показаха борбеност , знания и желание за победа.

Първото състезание се проведе от 12:00 часа. След оспорвана борба между двамата финалисти Елена Георгиева от 4б и Николай Цветанов от 3в клас, думата skirt донесе победа на Николай. На трето място остана Раян Димитров от 3а клас.

Във второто състезание от 15:00 часа финалистите достигнаха до 6 кръг в оспорвана борба. Победата донесе думата knee на Ивон Филева от 3в клас, на второ място е Кристина Манчева от 4Г клас, а на крачка от призовите места отпадна Ема Динкова и зае третото място.

Всички участници получиха грамота за участие и сувенир с логото на състезанието и бяха поздравени от директора на училището – г-н Цветелин Горанов за отличната подготовка и показаните знания по английски език.

Училищните шампиони ще могат да се включат в онлайн състезанието Spelling Bee  Challenge през месец май. Там ще се излъчат тримата най-добри Spelling Bee Junior шампиони измежду 68-те училища участници.

Честито на победителите и на добър час!