Детска вокална група „Ботевци пеят” с ръководител Валентина Николова завладя сърцата на публиката и журито в Десети конкурс за изпълнение на нова авторска песен в стила на стария шлагер и нова авторска песен в народен стил „Ветринци пее – 2014”, с. Ветринци.

ДВГ „Ботевци пеят” се представиха с песните: „Спомени”- текст и музика – Петя Карабакалова, аранжимент – Ангел Жеков, „Сезони” – текст и музика – Петя Карабакалова, аранжимент – Ангел Жеков , Песен на учениците от НУ „Христо Ботев” – Плевен – текст Л. Димитров, музика Асен Антонов.

Съвсем заслужено ботевци бяха наградени с първа награда в категория за вокални групи, оценявани от престижно жури в състав: маестро Иван Данчев – автор на текстове, композитор и диригент; доцент д-р Георги Митев – преподавател по акордеон в АМТИИ – Пловдив, член на Съюза на учените в България и екзаминатор в Fr.Sсhubert Кoncervatorium – Viena; д-р Мариана Митева – преподавател по музикални теоретични дисциплини в ПУ „Паисий Хилендарски”, член на Съюза на учените в България.

Освен публиката и журито, децата от ДВГ „Ботевци пеят” спечелиха и симпатиите на кмета на община Велико Търново – инж. Даниел Панов, който специално ги награди с посещение на Музея на българските царе.