ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА

ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА
Съчинение по преживяване

През лятото моето семейство беше на почивка в град Ахтопол. В един слънчев ден аз, мама и татко, решихме да посетим приказния замък „Влюбен във вятъра” в село Равадиново. И приказката се случи! Замъкът е построен от цветен камък, който променя цвета си според настроението на слънцето. Каменните му стени са обрасли със зелен бръшлян. Кулите му достигат сините облаци.
Влязохме през голяма каменна порта и попаднахме в приказния свят. На входа ни посрещна рицар. По-нататък се появи Дартанян – герой от „Тримата мускетари”. Подаде ми ръка като на истинска милейди и се снимахме заедно.
После преминахме под арка с дървени орнаменти. Та водеше към ароматна градина с различни цветя и екзотични растения. Люлях се на красиво украсена люлка, а около мен се разхождаха шарени пауни. В градината между ароматните цветя имаше открита зала за танцуване. Звучеше нежна музика. Преоблякох се като принцеса Жасмин и танцувах до насита.
Тъй като замъкът не беше напълно завършен, разрешаваха да се влиза само в една от кулите. Аз се качих в най високата част и си представих, че съм принцеса Рапунцел.
Накрая като принцеса Бел, придружена от моите родители, влязохме в подземната изба. На входа удряхме медни чанове, които издаваха чудни звуци. От тавана се спускаха каменни висулки – сталактити, по които се стичаха капки вода. Мама и татко опитаха вкусни вина, поднесени от царски придворни.
О, как не исках приказката да свършва! От малка си мечтаех да съм принцеса. В този ден, в този приказен замък, мечтата ми се сбъдна. Споменът ще остане незабравим!

Йоана Христова – ІІБ клас