Ученици от НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен с ръководител Светлана Михайлова, Цветелин Горанов – директор на училището и Светослав Ковачев се включиха в инициативата на Общобългарския комитет „Васил Левски“ по повод 144-тата годишнина от гибелта на Апостола.

На 17 февруари 2017 г.  членове на Клуб „Млади възрожденци“ от нашето училище застанаха в почетен караул пред паметника на Апостола на свободата в София.

 Учениците бяха облечени с униформи,  копия на тази, с която се е снимал Апостола през 1868 година в Букурещ. С калпаци с лъвски знаци и с истински пушки „Манлихер” в ръце те отдадоха почит към големия български революционер.

Нашите ученици участваха и в открития урок по родолюбие в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ с проф Николай Овчаров – български археолог, автор на научно-популярни текстове и г-н Васил Василев. Децата подариха на своите организатори и представителни лица календар с емблематичните моменти от дейността на клуба през изминалата година. За своята активна дейност единствено младите възрожденци от НУ „Христо Ботев“ бяха отличени от всички клубове в Плевен да участват в тази инициатива.