Начално училище „Христо Ботев” – Плевен официално изпрати своя Випуск 2017.

Четвъртокласниците за последно се събраха в училищния двор. Съучениците им от трети клас  организираха кратко  тържество по случай изпращането им. Специален гост на тържеството бе Драгомир Драганов – артистичен директор на Национален цирк „София”, който подари билети за цирково представление на всички ученици от училището.

Cъс стихове и песни, китки здравец и настроение, миниабитуриентите  си взеха довиждане с класните стаи и напуснаха училищния двор. След това в празнично шествие се отправиха към ДКТ „Иван Радоев“. Качвайки се последователно на сцената, учениците от петте четвърти класа се сбогуваха със своите  първи учители: Йонка Грънчовска, Александра Йорданова, Анелия Савчева, Анелия Найденова,  Ваня Алексиева и с първото си училище. Усмивки, сълзи на радост и тъга, палитра от емоции завладя четвъртокласниците. Те получиха своите бележници и Удостоверенията си за завършен начален етап на основното образование. Заедно с тях получиха и подарък – книга, посветена на патрона на училището „…и Радецки гордо плува…” на Общонародна фондация „Христо Ботйов”.

Директорът на НУ „Христо Ботев“ –  Цветелин Горанов с радост връчи свидетелствата на абитуриентите, поздрави ги с успешното завършване на четвърти клас, пожела им още много успехи по пътя на познанието и да вървят напред с присъщата на всяко дете любознателност . Той  изказа благодарност на възпитаниците на училището за положения всеотдаен труд и упоритост,  за отличното им  представяне на Националното външно оценяване с резултат 19.23, което за пореден път постави училището ни  на първо място в област Плевен.

Забавни и изобретателни, музикални и духовити, на сцената на театъра, възпитаниците на училището ни от Випуск 2017 показаха, че освен умни са и много артистични. След четири години в родното училище, където за първи път прекрачиха училищния праг и чуха  школския звънец,  те вече  са готови за нови предизвикателства и успехи.

За четвъртокласниците удари последният звънец в НУ „Христо Ботев“, Плевен. Като истински малки абитуриенти, те преброиха до четири и с много вяра и усмивка на лицата поеха по своя път напред.