Страхотно шоу съпътства и тази година запалването на светлините на елхата в Начално училище „Христо Ботев“ – Плевен.

Въпреки студеното време, празникът събра в двора на школото стотици малчугани и техните родители. С музикални изпълнения поздрав към тях отправиха таланти от училището.

Гостите бяха приветствани по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници и от директора на училището Цветелин Горанов. На учителите и учениците той благодари за неуморния труд, който полагат всекидневно и за постигнатите резултати, а на родителите – че винаги са рамо до рамо с екипа на НУ „Христо Ботев“.  На всички той пожела здраве и весели Коледни и Новогодишни празници.

След приветствието на директора дойде и дългоочакваният миг – посрещането на Дядо Коледа. Тази година белобрадият старец  дойде в НУ „Христо Ботев“ с полицейски джип и ескорт от пожарна. Под звуците на сирените и възгласите на стотиците деца, изпълнили двора на училището, Дядо Коледа слезе от пожарната кола. Заедно с него децата отброиха секундите до грейването на светлините на елхата. След като голямото коледно дърво блесна в празничната си украса, започна и пищна заря. Радостни гласчета съпътстваха всеки нов залп светлина. Празникът по традиция завърши с хоро, което поведоха танцьорите от клуб „Чародейка”. Сред първите, хванали се хорото, беше и Дядо Коледа.