НУ „Христо Ботев“ – Плевен е първото училище в България, станало член на Института за пътна безопасност (ИПБ).

Нашето училище е с традиции в работата по безопасност на движението, обясни директорът Цветелин Горанов, подал без колебание заявка за членство чрез електронната платформа на сайта на ИПБ.

Директорът и екипът на плевенското школо от години работят в посока обучаване на малките ученици в правилата за движение и реализиране на инициативи, свързани с обезопасяване на пространството около училището. Два пъти в годината се организират срещи на децата с представители на КАТ – Пътна полиция. В училищните коридори има поставени информационни табла, пътни знаци и правила за движение. Учениците се ангажират със своята безопасност, като описват маршрута си от и до училището.

„Не сме единствените, които учим учениците си какви са опасностите на улицата и как да се пазят, как да се движат и къде да пресичат безопасно и да са внимателни. Имаме традиции по отношение на пътната безопасност и с готовност се включваме – всички заедно, за да направим каквото можем, за да стане животът ни по-спокоен и безопасен“, сподели Цветелин Горанов.

В НУ „Христо Ботев“ се обучават 456 ученици, които активно участват в различни училищни и извънучилищни мероприятия и в обществения живот.